Ugrinovački put 22. deo br. 52 Zemun, Altina
izrada web sajta

Telefon inženjering doo- Izgradnja solarnih elektrana

solarna elektrana

Vršimo projektovanje i izgradnju solarnih elektrana po sistemu “ključ u ruke”. Telefon inženjering doo je kompanija sa najviše referenci iz oblasti solarnih fotonaponskih sistema u našoj zemlji. Uspešno smo uradili preko 1000 solarnih sistema. Pustili smo u rad prve solarne elektrane u Srbiji i to u Zaječaru, Nišu, Novom Sadu, Beogradu, Čačku. Prisutni smo na tržištu Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Švajcarske, a, u novije vreme, i na Afričkom tržištu.

Dobitnici smo niza nagrada među kojima je i nagrada za najbolje inovativno rešenje napajanja električnom i toplotnom energijom iz obnovljivih izvora, a u konkurenciji 37 renomiranih Evropskih kompanija, organizovano 2013. godine od strane Ujedinjenih Nacija.

Obzirom da integrišemo više izvora energije kao što su solarni paneli, solarni kolektori, vetrogeneratori, hidroturbine i toplotne pumpe, možemo kompletno rešiti napajanje objekata električnom i toplotnom energijom.

 

Naši sistemi pronalaze različita mesta primene kao što su:

- privatne kuće, vikendice, plovni objekti
- sistemi za navodnjavanje, farme, salaši
- spoljnja rasveta, solarne elektrane
-svi drugi stambeni ili komercijalni objekti gde je potrebno obezbediti električnu energiju i grejanje

solarni paneli
Prva solarna elektrana u Nišu
solarni paneli
Prva solarna elektrana u Novom Sadu
solarni paneli
Solarna elektrana Beograd
solarni paneli
Solarni OFF grid sistem na Povlenu
OFF grid solarni sistemi

To su sistemi koji pronalaze primenu u objektima koji su udaljeni od elektrodistributivne mreže, kao što su vikendice, salaši, čamci, kao i telekomunikacioni objekti i objekti za distribuciju nafte i gasa. Ovi sistemi se koriste za sopstveno napajanje potrošača električnom energijom. OFF grid sistemi nesmetano mogu da reše napajanje potrošača kao što su rasveta, TV, frižider, pumpa za vodu, a, po potrebi, mogu da reše napajanje većih potrošača. Telefon inženjering hibridni sistemi imaju mogućnost dopunjavanja putem mreže ili agregata, a u ponudi su sistemi do 300kW. Naši sistemi opciono imaju mogućnost daljinskog nadzora

solarni paneli
Solarna elektrana u Bačkoj Topoli
ON grid solarni sistemi

Ovakvi sistemi koriste se u komercijalne svrhe u cilju proizvodnje i prodaje električne energije. Proizvedenu električnu energiju država otkupljuje po subvencionisanoj ceni 0,146 evra po isporučenom kWh. ON grid sistemi mogu da se koriste za prodaju proizvedene električne energije ili kao sistemi kombinovanog tipa gde se deo energije prodaje, a deo energije se koristi za sopstvene potrebe. Naš tim ovlašćenih elektro i građevinskih inženjera radi najzahtevnije projekte solarnih elektrana, kako malih snaga do par desetina kW, tako i većih solarnih elektrana snage više MW..

solarni paneli
Solarni sistem za navodnjavanje u Inđiji
Solarni sistemi za navodnjavanje

Solarni sistemi predstavljaju idealno rešenje za navodnjavanje različitih kultura. Najveće potrebe za navodnjavanjem su u letnjem periodu kada je i najveća proizvodnja električne energije. Ovakvi sistemi mogu da budu sa baterijama i bez baterija.
Sistemi sa baterijama akumuliraju energiju u baterije, tako da se navodnjavanje vrši po zahtevu korisnika noću ili danju. Sistemi bez baterija podrazumevaju da se navodnjavanje vrši po danu kada ima sunčeve energije. Kompletno proizvedena električna energija se koristi za direktno pokretanje pumpe za izvlačenje vode.
U ponudi su monofazni sistemi za navodnjavanje snage do 2,2kW i trofazni sistemi snage do 75kW

solarni paneli
Solarni sistem za napajanje merača protoka nafte u Bašaidu
Solarni sistemi za napajanje industrijskih sistema

Solarni sistemi često se koriste za napajanje industrijskih postrojenja koja su udaljena od elektrodistributivne mreže. Ovi sistemi se obično koriste u naftnoj industiji za napajanje različitih merača protoka nafte, gasa, kao i u vodoprivredi za napajanje različitih merača protoka vode, nivoa vodostaja... Čestu primenu ovakvi sistemi imaju i kod telekomunikacionih sistema za napajanje baznih stanica, kao i raznih drugih telekomunikacionih predajnika. Komponente solarnih sistema koje imamo u ponudi zadovoljavaju standarde u pogledu korišćenja u industrijskim sistemima.

solarni paneli
Solarni sistem za napajanje videonadzora u Beogradu
Solarni video nadzor

Telefon inženjering koncept solarnog video nadzora podrazumeva video nadzor sa integrisanim alarmnim sistemom. Solarne kamere se odlikuju vrlo malom potrošnjom energije, prenos podataka se vrši pomoću GSM mreže, a sistem ima integrisan senzor pokreta, senzor loma, senzor promene temperature... Kamera može da šalje slike na mobilni telefon ili mail, a praćenje može da se vrši i pomoću Web portala. Solarni video nadzor je idealno rešenje za nadzor i zaštitu objekata udaljenih od elektrodistributivne mreže.

solarni paneli
Telefon inženjering - kvalitet pre svega

Telefon inženjering solarne sisteme čine kvalitetne komponente koje garantuju pouzdan rad dugi niz godina. Pri tome, naši sistemi predstavljaju najbolji odnos kvalitet - cena. Imaju čitav niz poboljšanih rešenja u odnosu na konkurenciju. Našim klijentima nudimo kompletnu tehničku podršku. Zastupamo poznate svetske kompanije u oblasti solarne industrije kao što su nemačke kompanije Luxor, Solar Fabrik, SMA, Kostal, KACO, austrijsku kompaniju Fronius, holandsku kompaniju Victron, američku kompaniju MorningStar, kanadsku kompaniju Rolls.

Više informacija o solarnim panelima možete pogledati na našem sajtu: www.solarni-paneli.co.rs

Kontakt informacije :

adresa: Ugrinovački put 22. deo br. 52 Zemun, Altina
tel: (+381 11) 316-95-99
fax: ( +381 11) 316-95-39
E-mail: office@telefon-inzenjering.co.rs

Pratite nas :

Copyright © 2013 Telefon-inženjering sva prava zadržana . web dizajn by MD